איך לבחור את מכשיר השמיעה הנכון עבורכם

12/07/21 3:36

הבחירה להתחיל ולהרכיב מכשיר שמיעה נעשית בדרך כלל לאחר שחלה ירידה משמעותית באיכות השמיעה, וכתוצאה מכך – באיכות החיים. מדובר בהחלטה שאינה פשוטה ודורשת הכרה במצב השמיעה. מכשירי השמיעה יובילו לשיפור משמעותי באיכות החיים שלכם, אך בחירת המכשירים היא תהליך שלוקח זמן מה.

הסקירה שהכנו מתאימה מאוד למי שרוכש מכשירי שמיעה בפעם הראשונה. היא כוללת עצות וטיפים לבחירה נכונה של מכשירים, ומידע על עולם מכשירי השמיעה שיסייע לכם בתהליך בחירת המכשיר הנכון עבורכם.


השלב הראשון לפני בחירת המכשירים

לפני שבכלל ניגשים לבחור את המכשיר הנכון, יש להבין לעומק את מצב השמיעה הנוכחי שלכם. הבנה זו באה מפענוח תוצאות הבדיקות שערכתם ומייעוץ שקיבלתם ותקבלו על ידי הרופא שלכם ובמכון השמיעה. יש כמה נקודות חשובות שיש להתייחס אליהן בשלב זה:

  • ראשית, יש לקבל תוצאות של בדיקת שמיעה. התוצאות צריכות לכלול פירוט שיסייע לכם לבחור מכשירים: איזה סוג של ירידת שמיעה אתם חווים, מהי החומרה שלה, אילו תדרים אתם פחות שומעים וכיוצא בזה.

  • יש להתייעץ עם קלינאי תקשורת לגביי התועלת שיכולה לבוא מההחלטה ללכת עם מכשירי שמיעה ולהבין בדיוק איך המכשירים עובדים ומה הם משפרים מבחינת השמיעה. חשוב גם לקבל מידע על אופן ההתנהלות עם המכשירים (ניקיון ותחזוקה, למשל).

  • יש לבצע תהליך התאמה של המכשירים. במהלך תהליך זה תקבלו מכשירים שכוונו לעזור בסוג ירידת השמיעה הספציפי שלכם. לעתים תהליך הכוונון כרוך בלמידה מתוך ההתנסות שלכם עם המכשירים ולכן יש לכוון אותם מספר פעמים עד שמקבלים את ההתאמה הטובה ביותר.

  • יש להבין כי לא מדובר בתהליך מיידי, אלא בתהליך שיש בו למידה. זה עלול להישמע מעט מרתיע, אך בעצם מדובר ביתרון – עולם מכשירי השמיעה התפתח מאוד וכיום יש בו מימד רב של התאמה אישית.

הבנה של הצורך האישי שלכם

על מנת להתאים את המכשירים אליכם באופן מושלם, יש לבדוק את הצרכים האישיים שלכם ואת האנטומיה הייחודית של האוזן שלכם. ההתאמה כוללת:

  • מיפוי מבנה האוזן שלכם. לכל אדם יש מבנה אוזן מעט שונה. הדבר מתבטא, למשל, במידת הרוחב של תעלת השמיעה. מכיוון שלכל אדם מבנה שונה, על מנת להתאים את מכשירי השמיעה – יש למפות מבנה זה. בנוסף, צורת המכשירים תהיה תלויה גם באופי ירידת השמיעה שלכם ובתדרים שבהם היא באה יותר לידי ביטוי. יש צורות רבות של מכשירים, ביניהן כאלו שמוכנסות לתוך תעלת השמע ממש וכאלו שמולבשות מעל האוזן. צורת המכשיר והמיקום שלו על האוזן הם תוצאה של אבחון ירידת השמיעה הספציפית שלכם ושל הצורה של האוזן. ייעוץ לגביי הצורה המתאימה ביותר לכם תוכלו לקבל מקלינאי התקשורת שמטפל בכם.

  • הוספת תכונות ייחודיות. מכשירי השמיעה המודרניים כוללים תכונות ייחודיות שניתן להוסיף להם. הם כבר לא משמשים כמגברים בלבד, אלא מזכירים יותר מעין אוזניות מתוחכמות. הדגמים החדשים יותר כוללים טכנולוגיית בלוטות' שמאפשרת לחבר את המכשירים לטלפון הנייד שלכם ולהזרים אליהם ישירות שיחות טלפון. תכונות מתקדמות נוספות מאפשרות לסנכרן בין שני מכשירים, לבצע סינון רעשי רקע, לבטל צלילי צפצוף באוזניים ועוד. תכונות אלו מותאמות לצרכים שלכם ומאפשרות שיפור גדול עוד יותר באיכות החיים.

 

  • שיקולי אסתטיקה. המכשירים כיום באים במגוון צורות וצבעים. חלק מהשיקולים שמסייעים לבחירת המכשירים הם גם שיקולים של מראה חיצוני. אנשים רבים, למשל, מעדיפים מכשירים שמוסתרים בתוך האוזן ולא ניתן להבחין בהם מבחוץ.

 

  • מוגבלויות פיזיות שונות. ישנן מוגבלויות פיזיות שיכולות להשליך על בחירת סוג המכשירים וצורתם. ישנם אנשים שלהם קשיים מוטוריים והם עלולים להתקשות בתפעול של מכשיר שמיעה זעיר. לכן קיימים גם מכשירים גדולים יותר שאותם מרכיבים מאחורי האוזן ומקלים על התפעול השוטף, כמו במקרה של צורך בהחלפת בטריות. מכיוון שישנם סוגי מכשירים רבים, קל יותר כיום לעזור לאנשים בעלי מוגבלויות נוספות ולהתאים להם מכשיר שיתאים לצרכים האמתיים שלהם.

 

השפעה של אורח החיים

לא פעם סוג מכשירי השמיעה נקבע בהתאם לסוג אורח החיים שמנהל מרכיב המכשירים. המטרה של קלינאי התקשורת היא להתאים את המכשיר לצרכים שלכם. מידת הפעילות וכמות הרעש היום יומי שאתם חשופים אליו, למשל, יכולות להשפיע על המכשיר שייבחר.

 

אורח חיים אקטיבי כולל:

  • נסיעות על בסיס קבוע

  • ימים ארוכים בעבודה או רחוק מהבית

  • השתתפות בדיונים ובשיחות עם מספר רב של משתתפים

  • יציאה לבילויים ולהופעות שונות

  • נהיגה קבועה במכונית

 

אנשים החיים אורח חיים אקטיבי יותר נמצאים יותר באינטראקציה בין אישית המצריכה קשב ויכולת שמיעה. לכן צריך להתאים להם מכשירי שמיעה שיסייעו להם לשמר את הפעילויות היום יומיות שלהם ואף לשפר את היכולות בעבודה, בזמן בילוי או ביחסים הבינאישיים.

אורח חיים רגוע כולל:

  • שיחות עם מספר מצומצם יותר של אנשים.

  • פעילות ספורטיבית קלה ולא מאומצת

  • נהיגה רק בתוך העיר

  • צפייה בטלוויזיה

אנשים החיים אורח חיים רגוע יותר נמצאים פחות בסביבות של רעש רב. הם נמצאים מספר שעות לא מועט בבית, והאתגרים השמיעתיים שהם נתקלים בהם על בסיס יום יומי הם קלים יותר. לכן המכשירים שיוצעו להם יתאימו למידת החשיפה שלהם לרעשים. במקרים כאלו, יכול להיות שלא יהיה צורך במכשירים המתקדמים ביותר עבורם.

 

אורח חיים שקט כולל:

  • בילוי זמן רב בתוך הבית

  • צפייה מרובה בטלוויזיה

  • קיום שיחות אישיות יותר ולא רבות משתתפים

  • פעילות גופנית מועטה מחוץ לבית

אנשים שעיקר הפעילות היום יומית שלהם בבית - דבר המאפיין בדרך כלל אנשים מבוגרים יותר - זקוקים למכשירים שיתאימו לאורח חיים זה. הם בדרך כלל פחות יהיו זקוקים לפונקציות של סינון רעשים מרוחקים והשתתפות בשיחות מרובות דוברים. לעומת זאת, ייתכן והם ייהנו מאוד מתכונה מתקדמת המאפשרת שידור הסאונד של הטלוויזיה ישירות למכשיר שלהם, באמצעות חיבור בלוטות'.

 

בכל סוג של ירידת שמיעה ניתן להתאים לכם מכשירים שיהיו נכונים ומדויקים עבורכם. תהליך התאמת המכשירים יכלול בדרך כלל "ניסוי וטעייה", עד שתרגישו שהמכשירים מכוונים לכם בצורה המדויקת ביותר ומשקפים את ההתמודדות עם האתגרים השמיעתיים בחיים שלכם. חשוב לבקש סיוע מקלינאי התקשורת שלכם ולשקף לו את חוויית השימוש במכשירים – על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר.

 

עסקים ומאמרים:
Stratomedia סטרטומדיה סטרטומדיה